Met een portie zalm krijg je volop omega 3 vetzuren binnen. Samen met de gezonde vetten uit de avocado is dit recept super gezond. Daarnaast smaakt het gewoon meer dan heerlijk. Genoeg reden dus om dit gerecht gauw eens op tafel te zetten.
Het gerecht is voor 2 personen
Benodigdheden:
- 200 gram gerookte zalm (in plakjes)
- 5 cherrytomaatjes
- 2 takjes verse dille
- 50 gram rucola of een andere slasoort
- 1 kleine rijpe avocado
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel kappertjes
Voor de dressing:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel balsamico azijn
- 1 of 2 druppels stevia
- Snufje zout en peper
Bereiden:
Verdeel de sla over een groot bord of platte schaal. Scheur de (dunne) plakjes gerookte zalm in 2 of 3 delen doormidden en leg deze wat verspreid over de sla.
Snij de avocado in dobbelsteentjes. Snij de cherrytomaatjes in kwarten. Verdeel de avocado, de cherrytomaatjes en de kappertjes over de zalm. Rasp zo’n 25 gram Parmezaanse kaas en verdeel deze ook over de carpaccio. Voeg nog wat fijngesneden dille toe.
Roer alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en besprenkel de carpaccio hiermee.
Tip:
Lekker als voorgerecht of bij de lunch op een luchtige boekweitcracker.