“Erg lekker met een speciale mayonaise zoals truffel- of citroenmayonaise.”
Benodigdheden:
- Zoete aardappel
En naar keuze
- Courgette
- Paprika of puntpaprika
- Wortel
- Aubergine
- Pastinaak
- Andere groenten die je in patatvorm kunt snijden
- Olijfolie
- Zout en kruiden naar keuze
Bereiden:
- Warm de oven voor op 180 graden of gebruik de airfryer.
- Snijd de gewenste hoeveelheid zoete aardappel en de verschillende soorten groenten in patatvorm (niet te dikke stukken).
- Leg ze op een bakplaat of in de airfryer en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Verdeel de olie met je handen door het mengsel.
- Voeg desgewenst kruiden toe, maar nog geen zout. Zout tijdens het bakken zorgt ervoor dat de zoete aardappel slapper wordt.
- Zet het in de oven/airfryer. Meestal is 30 minuten voldoende om gaar te worden, maar het is per keer en per oven verschillend hoe lang het duurt voordat de ‘patat’ klaar is.
- Open tussentijds een paar keer de ovendeur even of haal de airfryermand een paar keer even uit de airfryer. Keer de patat een paar keer om tijdens het bakken. En het openen van de oven zorgt er ook voor dat het vocht dat vrijkomt bij het bakken even weg kan.
Tip: heerlijk bij een salade zoals de rode bieten salade en eventueel een lekker stukje vlees.