Het gezicht achter 'Voeding voor je genen'

Lacina van der Wagen - Couperus

Ik wens welvaartsziekten de wereld uit door kennis over gezondheid binnen handbereik te brengen.

Lacina v.d. Wagen - Couperus

Een nuchtere blik en een grote dosis humor kleurt mijn leven. Net als de meeste mensen hou ik enorm van lekker eten, drink ik bijna dagelijks koffie en vind een wijntje op zijn tijd meer dan heerlijk. Ik geniet dan ook enorm van gezelligheid en mensen om mij heen.

Graag wil ik je deelgenoot maken dat gezond eten niet oersaai, smakeloos of geitenwollensokkerig is. Dat je niets meer mag eten of alleen in kleine beetjes.  

Ik hoop je te kunnen inspireren om een gezonde leefstijl te gaan integreren in je eigen leven waardoor je de energiekste en gezondste versie van jezelf wordt.

Natuurgeneeskundig orthomoleculair therapeut

Sinds 2011 werk ik als natuurgeneeskundig therapeut in Praktijk van Nature. In mijn praktijk in Leeuwarden help ik mensen met allergieën, intoleranties en allergie gerelateerde aandoeningen van hun klachten af. Denk aan darmklachten, eczeem en astma. Ook chronische vermoeidheid, hormonale klachten en onbegrepen klachten kom ik regelmatig tegen. Deze klachten behandel ik met specifieke technieken uit de acupunctuur en kinesiologie.

Daarnaast heb ik veel scholing gevolgd in orthomoleculaire geneeswijzen en epigenetica. En uiteraard blijf ik mezelf altijd verder scholen. Er valt altijd meer te leren!

Vanuit de orthomoleculaire geneeskunde leer je hoe allerlei lichaamsprocessen met elkaar verband houden. En, als er lichaamsprocessen zijn verstoord en er ziekten en aandoeningen ontstaan, hoe je dat op een natuurlijke manier weer zoveel mogelijk kunt herstellen. Hierbij is gezonde voeding de basis en kan het eventueel worden aangevuld met supplementen.

Epigenetica houdt zich bezig wat leefstijl doet op de genen en hoe je leefstijl kunt inzetten om de werking van sommige genen te verbeteren om bepaalde aandoeningen om te keren. Wil je hier meer over lezen, klik dan hier.

Binnen deze richtingen heb ik specialisaties gevolgd en zo ben ik gecertificeerd om diabetes type 2, insulineresistentie, het metabool syndroom en fibromyalgie te behandelen.

Oergezond?

Schokkend vind ik het hoe snel onze gezondheid hier in Nederland achteruit holt. Onze wereld wordt in sneltreinvaart steeds minder natuurlijk. De technologie over voedingsmiddelen neemt steeds verder toe en voeding wordt steeds meer bewerkt.

Die technologie is enerzijds mooi, maar het heeft enorme consequenties voor onze gezondheid.

Gezond eten staat aan de basis van een gezond lichaam. En gelukkig is het nog steeds goed mogelijk om gezond te eten. Al is het vanuit het enorme aanbod aan verschillende stromingen en visies vaak moeilijk om de juiste keuzes te maken.

In mijn visie betekent dat gezond eten voeding is die past bij onze genen, ons DNA. We hoeven zeker niet terug naar de oertijd qua voedingsmogelijkheden. Juist in deze tijd waar er een enorme diversiteit aan voeding wordt aangeboden, is het heel goed mogelijk om zowel gezond te eten als ook heel gevarieerd en super smakelijk. Kortom oergezond eten in een modern jasje.

Ik wens iedereen een gezond leven toe. Door vooral voor gezond voedsel te kiezen en de hoeveelheid ongezonde voeding te beperken, leg je een basis om fitaal ouder te worden. Leef je ondertussen met een bepaalde welvaartsaandoening, dan heb je daarnaast specifieke kennis nodig om hier (zoveel mogelijk) van te herstellen. Hier wil ik je graag bij helpen.

Je hebt maar één lijf. Wees er zuinig op!

Cursussen van Voeding voor je genen

In de online cursussen van ‘Voeding voor je genen’ geef ik je alle tools en kennis om je welvaartsaandoening om te keren. Elke cursus bevat alle stappen, alle kennis die je nodig hebt om de specifieke welvaartsaandoening te begrijpen en (indien mogelijk) om te keren.

En weet je nog niet zeker of de cursus iets voor jou is? Vraag dan eerst de ‘7 tips & weetjes’ aan. Deze vind je op elke cursuspagina.

Of ga terug naar de homepagina.

Scroll naar top