Havermoutpap

Share on print
Print

Havermout is net als boekweit een gezonde graansoort. Havermout bevat geen gluten en de koolhydraten worden relatief langzaam in je bloed opgenomen.

Benodigdheden per persoon:

  • 40 – 50 gram havermout
  • 250 ml water of alternatieve melk (ongezoete havermelk, amandelmelk, rijstmelk of kokosmelk)
  • Halve theelepel kaneel

Bereiden:

Kook de havermout ongeveer 2 – 5 minuten in het water of in de melk, afhankelijk van hoe grof de havermout is. 

Tip:

  • Hou je van zoet, voeg dan een paar druppels stevia of een lepeltje erythritol toe.
  • Let erop dat je geen sojamelk gebruikt. Sojamelk is niet gezond.
  • Je kunt eindeloos variëren op dit basisrecept. Voeg bijvoorbeeld fruit toe zoals stukjes appel, banaan (met mate) en bessen. Voeg wat verwarmende specerijen toe zoals kardemom, nootmuskaat, gember, speculaaskruiden, kurkuma, kokos, cacao.
    Je kunt ook wat (gehakte) noten, zaden of pitten toevoegen aan de pap.
  • Let erop dat je voor dit recept de kokosmelk gebruikt die als melkvervanger is bedoeld. Deze staat in de schappen naast de amandelmelk. De kokosmelk die je in blikjes of kleine pakjes in de supermarkt aantreft zijn 100 % kokosmelk. Dit is supergezond, maar zit bomvol calorieën en zijn niet geschikt voor dit recept. Wat je wel kunt doen is een scheutje pure kokosmelk gebruiken en deze dan aanvullen met water.
portret Lacina van der Wagen - Couperus

Over de auteur

Lacina vd Wagen- Couperus is een orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut en schrijft blogs over voeding en gezondheid. Met haar kennis wil ze mensen bewust maken dat een oergezonde leefstijl belangrijk is om zo fit mogelijk te blijven. En als je een welvaartsaandoening hebt, hoe je deze met een oergezonde leefstijl vaak weer om te keren is. Daarnaast werkt Lacina in Praktijk van Nature in Leeuwarden. Hier behandeld ze mensen met diverse klachten; van hormonale klachten, allergieën en intoleranties tot aan onbegrepen klachten.

Cursussen

Lekker? Deel dit recept en help anderen aan oergezonde gerechten

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Overzicht cursussen

Klik op een cursus voor meer informatie. En vraag direct de gratis tips aan die je op weg helpen om je klachten te verminderen.

Of ga terug naar de homepagina.

Scroll naar top