Een supersimpel maar erg voedzaam recept.
Benodigdheden:
- 250 gram havermout
- 30 gram lijnzaad
- 30 gram pompoenpitten
- 3 theelepels kaneel
- 3 eieren
- 180 ml plantaardige melk (ongezoete haver-, amandel-, rijst- of kokosmelk)
- 1 banaan
Bereiden:
- Pureer de banaan, de lijnzaad en eieren samen met de melk in de blender. Doe het vervolgens in een mengkom.
- Voeg de havermout, pompoenpitten en kaneel hieraan toe. Meng het met een lepel door elkaar.
- Bak het in een cakevorm bij 170 graden in de oven. Na 45 – 50 minuten is het haverbrood gaar.
Tip: je kunt de pompoenpitten ook vervangen door andere noten en/of zaden. Je kunt ook extra dingen aan het brood toevoegen, bijvoorbeeld kokos, plakjes appel of bosbessen.
Verdubbel de hoeveelheden en bak gelijk 2 broden. Snijd het brood in plakjes en bewaar deze in de vriezer. Zo heb je een voorraadje haverbrood in huis.