Havermoutbrood

Share on print
Print

Een supersimpel maar erg voedzaam recept.

Benodigdheden:

  • 250 gram havermout
  • 30 gram lijnzaad 
  • 30 gram pompoenpitten
  • 3 theelepels kaneel
  • 3 eieren
  • 180 ml plantaardige melk (ongezoete haver-, amandel-, rijst- of kokosmelk)
  • 1 banaan

Bereiden:

  • Pureer de banaan, de lijnzaad en eieren samen met de melk in de blender. Doe het vervolgens in een mengkom.
  • Voeg de havermout, pompoenpitten en kaneel hieraan toe. Meng het met een lepel door elkaar.
  • Bak het in een cakevorm bij 170 graden in de oven. Na 45 – 50 minuten is het haverbrood gaar.

Tip: je kunt de pompoenpitten ook vervangen door andere noten en/of zaden. Je kunt ook extra dingen aan het brood toevoegen, bijvoorbeeld kokos, plakjes appel of bosbessen.

Verdubbel de hoeveelheden en bak gelijk 2 broden. Snijd het brood in plakjes en bewaar deze in de vriezer. Zo heb je een voorraadje haverbrood in huis.

portret Lacina van der Wagen - Couperus

Over de auteur

Lacina vd Wagen- Couperus is een orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut en schrijft blogs over voeding en gezondheid. Met haar kennis wil ze mensen bewust maken dat een oergezonde leefstijl belangrijk is om zo fit mogelijk te blijven. En als je een welvaartsaandoening hebt, hoe je deze met een oergezonde leefstijl vaak weer om te keren is. Daarnaast werkt Lacina in Praktijk van Nature in Leeuwarden. Hier behandeld ze mensen met diverse klachten; van hormonale klachten, allergieën en intoleranties tot aan onbegrepen klachten.

Cursussen

Lekker? Deel dit recept en help anderen aan oergezonde gerechten

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Overzicht cursussen

Klik op een cursus voor meer informatie. En vraag direct de gratis tips aan die je op weg helpen om je klachten te verminderen.

Of ga terug naar de homepagina.

Scroll naar top