De eiwrap kan wel eens je persoonlijke favoriet voor het ontbijt of de lunch worden. Het vult goed, waardoor je weer uren verder kunt zonder behoefte aan de volgende maaltijd. Warm, net uit de pan is de wrap lekker, maar ook koud is de eiwrap heerlijk. Opgerold kun je deze prima meenemen als lunch naar je werk. De mogelijkheden om met de eiwrap te variëren zijn ontelbaar.
Benodigdheden:
- 2 middelgrote of grote eieren
- Snufje zout
- Vet
Bereiden:
Breek de eieren in een grote mok of een kleine maatbeker. Kluts de eieren tot een egale massa of gebruik een staafmixer om de eieren een paar seconden te mixen. Voeg nog een klein snufje zout toe en roer dit nog door het eimengsel.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Doe wat vet (ghee, roomboter, ossewit, olijfolie, kokosvet) in de koekenpan en laat dit smelten. Bak het eimengsel als een pannenkoek.
Je kunt eventueel extra kruiden of fijngesneden groenten toevoegen aan het eimengsel.
Beleg:
Je kunt de eiwrap met talloze ingrediënten beleggen. Bijvoorbeeld:
- Besmeer de eiwrap met een dressing, zoals mayonaise, tzatziki, aoili, pesto, tapenade, sladressing
- Voeg een paar plakjes vlees, vis of kaas toe
- Doe er wat kikkererwten, linzen, quinoa of andere bonen op
- Voeg groenten toe: sla, geraspte wortel, komkommer, paprika, tomaat, augurk, zilverui, rode biet, gestoomde spinazie, enzovoorts
Je hoeft niet uit alle categorieën een ingrediënt uit te kiezen, maar kunt hier naar hartenlust mee variëren.