Eiwrap – in ontelbaar veel variaties te maken

Share on print
Print

De eiwrap kan wel eens je persoonlijke favoriet voor het ontbijt of de lunch worden. Het vult goed, waardoor je weer uren verder kunt zonder behoefte aan de volgende maaltijd. Warm, net uit de pan is de wrap lekker, maar ook koud is de eiwrap heerlijk. Opgerold kun je deze prima meenemen als lunch naar je werk. De mogelijkheden om met de eiwrap te variëren zijn ontelbaar.

Benodigdheden:

  • 2 middelgrote of grote eieren
  • Snufje zout
  • Vet

Bereiden:

Breek de eieren in een grote mok of een kleine maatbeker. Kluts de eieren tot een egale massa of gebruik een staafmixer om de eieren een paar seconden te mixen. Voeg nog een klein snufje zout toe en roer dit nog door het eimengsel.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Doe wat vet (ghee, roomboter, ossewit, olijfolie, kokosvet) in de koekenpan en laat dit smelten. Bak het eimengsel als een pannenkoek.

Je kunt eventueel extra kruiden of fijngesneden groenten toevoegen aan het eimengsel.

Beleg:

Je kunt de eiwrap met talloze ingrediënten beleggen. Bijvoorbeeld:

  • Besmeer de eiwrap met een dressing, zoals mayonaise, tzatziki, aoili, pesto, tapenade, sladressing
  • Voeg een paar plakjes vlees, vis of kaas toe
  • Doe er wat kikkererwten, linzen, quinoa of andere bonen op
  • Voeg groenten toe: sla, geraspte wortel, komkommer, paprika, tomaat, augurk, zilverui, rode biet, gestoomde spinazie, enzovoorts

Je hoeft niet uit alle categorieën een ingrediënt uit te kiezen, maar kunt hier naar hartenlust mee variëren.

portret Lacina van der Wagen - Couperus

Over de auteur

Lacina vd Wagen- Couperus is een orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut en schrijft blogs over voeding en gezondheid. Met haar kennis wil ze mensen bewust maken dat een oergezonde leefstijl belangrijk is om zo fit mogelijk te blijven. En als je een welvaartsaandoening hebt, hoe je deze met een oergezonde leefstijl vaak weer om te keren is. Daarnaast werkt Lacina in Praktijk van Nature in Leeuwarden. Hier behandeld ze mensen met diverse klachten; van hormonale klachten, allergieën en intoleranties tot aan onbegrepen klachten.

Cursussen

Lekker? Deel dit recept en help anderen aan oergezonde gerechten

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Overzicht cursussen

Klik op een cursus voor meer informatie. En vraag direct de gratis tips aan die je op weg helpen om je klachten te verminderen.

Of ga terug naar de homepagina.

Scroll naar top