Appeltaart havermout met yoghurt

Share on print
Print

Met havermout kun je alle kanten op. Dit heerlijke recept kun je als ontbijt of lunch gebruiken en het doet je denken aan appeltaart. Je maakt de havermout een dag eerder of laat deze minstens 6 uur in de koelkast staan.

Het gerecht is voor 2 personen.

Benodigdheden

  • 250 ml volle yoghurt
  • 125 gram havermout
  • 2 handappels
  • Een halve biologische citroen
  • 30 gram rozijnen
  • Een volle theelepel kaneel
  • Een paar druppels stevia of een schep erythritol als je van zoet houdt

Bereiden

Schil de appels en rasp deze grof. Rasp de gele schil van de citroen fijn en voeg deze aan de geraspte appels toe. Pers de citroen uit en voeg 2 kleine eetlepels toe aan de appels. Voeg nu ook de rozijnen, kaneel, havermout en yoghurt toe en roer dit goed door.

Hou je van zoet, voeg dan naar smaak nog wat stevia of erythritol toe.

Verdeel het mengsel over 2 schaaltjes. Dek het af met huishoudfolie en laat het voor minstens 6 uur in de koelkast staan.

portret Lacina van der Wagen - Couperus

Over de auteur

Lacina vd Wagen- Couperus is een orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut en schrijft blogs over voeding en gezondheid. Met haar kennis wil ze mensen bewust maken dat een oergezonde leefstijl belangrijk is om zo fit mogelijk te blijven. En als je een welvaartsaandoening hebt, hoe je deze met een oergezonde leefstijl vaak weer om te keren is. Daarnaast werkt Lacina in Praktijk van Nature in Leeuwarden. Hier behandeld ze mensen met diverse klachten; van hormonale klachten, allergieën en intoleranties tot aan onbegrepen klachten.

Cursussen

Lekker? Deel dit recept en help anderen aan oergezonde gerechten

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Overzicht cursussen

Klik op een cursus voor meer informatie. En vraag direct de gratis tips aan die je op weg helpen om je klachten te verminderen.

Of ga terug naar de homepagina.

Scroll naar top