Met havermout kun je alle kanten op. Dit heerlijke recept kun je als ontbijt of lunch gebruiken en het doet je denken aan appeltaart. Je maakt de havermout een dag eerder of laat deze minstens 6 uur in de koelkast staan.
Het gerecht is voor 2 personen.
Benodigdheden
- 250 ml volle yoghurt
- 125 gram havermout
- 2 handappels
- Een halve biologische citroen
- 30 gram rozijnen
- Een volle theelepel kaneel
- Een paar druppels stevia of een schep erythritol als je van zoet houdt
Bereiden
Schil de appels en rasp deze grof. Rasp de gele schil van de citroen fijn en voeg deze aan de geraspte appels toe. Pers de citroen uit en voeg 2 kleine eetlepels toe aan de appels. Voeg nu ook de rozijnen, kaneel, havermout en yoghurt toe en roer dit goed door.
Hou je van zoet, voeg dan naar smaak nog wat stevia of erythritol toe.
Verdeel het mengsel over 2 schaaltjes. Dek het af met huishoudfolie en laat het voor minstens 6 uur in de koelkast staan.